About

Be Human este un proiect despre partea cea mai buna a oamenilor, despre miezul lor. La origine, a fost gandit sa ilustreze tipologii din Bucuresti, milioane pestrite de locuitori si turisti din aceasta capitala a lumii. Ideea mi-a fost prezentata de catre o prietena foarte bine documentata online: Luiza Pirvulescu. Ii multumesc pentru insistenta si pentru argumentele cu care m-a facut sa accept propunerea de a fotografia cu regularitate oameni si de a le scrie in rezumat povestea:

“esti psiholog, ai initiativa, relationezi usor cu oamenii, stii sa scrii, esti pasionata de fotografie, te-ai specializat in portrete…”.

M-am identificat cu descrierea, dar am simtit nevoia de ceva mai personal pentru a interioriza si elabora ideea in asa fel incat sa ma exprime deplin. Perspectiva de a ma dedica unor oameni alesi pe baza unui criteriu extern, cum ar fi orasul in care traiesc, nu m-a cucerit. Cred in calitatile fundamentale, intrinseci. Aveam nevoie sa exprim ceva mai mult.

Paradoxal, inspiratia mi-a venit in urma unei intamplari nefericite: intr-o seara, hotii mi-au vandalizat casa si mi-au furat intreaga aparatura foto. O comoara adunata in ani de zile s-a pierdut in cateva ore, iar eu am ramas cu o paguba uriasa, greu de acoperit, si cu un sentiment de vulnerabilitate si de zadarnicie. Dar, mai cu seama, m-am trezit fara posibilitatea de a-mi castiga painea. Vestea s-a raspandit repede printre prieteni, apropiati si cunoscuti, care au reactionat in cele mai variate moduri. Am descoperit cata lume gaseste resurse interioare sa sustina o cauza, din cate parti se compun oamenii, cum aleg sa se arate, ce forme imbraca umanitatea. Asa se face ca HB – Humans of Bucharest a devenit BH – Be Human.

Veti gasi in acest blog atat povestile celor care m-au sustinut, dar si istoriile unor oameni pe care inca nu ii cunosc, desi sunt la doar cativa pasi de fiecare dintre noi. Imi doresc ca acest blog sa ne inspire. Un omagiu adus oamenilor, cu tot ce ii face umani.